Shining Ideas / Scrapbook nedir? – What is a Scrapbook?

bScrapbook example / Scrapbook örneği

via marthastewart

Merhaba,

Bu aralar Scrapbook işine takmış durumdayım çünkü anılarımı somut olarak da biriktirmeyi çok seven biriyim ben. Gittiğim konserlerden kalan biletler, otobüs biletleri, önemli bir anı hatırlatan küçük kağıtlar, kartlar, fotoğraflar vs. her şeyi genelde kutularda toplarım, atamam. Scrapbooking tam benim gibi biriktirmeyi sevenlere göre. Peki nedir bu Scrapbooking ve nasıl yapılır? Bugün size bu konuda bir şeyler yazmak istedim.

Scrapbook example / Scrapbook örneği

via kidzworld

“Scrapbook”  anı defteri olarak adlandırılabilir.Anıları kutu kutu saklamak yerine bir albüm yapmak ve onları birleştirmek daha yaratıcı ve eğlenceli bir seçenek olabilir. Fotoğraflar, biletler, kartlar yani sizin için hatırlanmaya değer her şeyden Scrapbook oluşturabilirsiniz ve aynı zamanda oluşturduğunuz Scrapbook’ta kısa kısa hikayelerde yazabilirsiniz.

Places board 6

via auntierere

Scrapbook’larınızın kendine ait bir teması olabilir. Büyük bir aile albümü yapabilirsiniz ya da bebeğinizin ilk yılı, bu yaz geçirdiğiniz tatiller içinde küçük scrapbooklar hazırlayabilirsiniz. Scrapbook için kullandığınız defteri kendiniz yapabilirsiniz ya da hazırda temin edebilirsiniz.

Ancak bir Scrapbook’u Scrapbook yapan ise kesinlikle süslemelerdir. Bu küçük hatıraları farklı malzemeler kullanarak süsleyip birleştirmek bence bu işin en keyifli yanı.Örneklerde de görebileceğiniz gibi bu süslemelerde bir sınır yok. İstediğiniz malzemeleri ve hayal gücünüzü kullanarak çok güzel Scrapbooklar tasarlayabilirsiniz.

6a00d8341d658d53ef017c31d0c762970b-500wi_edited

via missfancypants

İşte Scrapbook bunlardan ibaret. Kes, Birleştir ve Süsle. Kağıtlarla uğraşmayı, kesip biçmeyi sevenler için harika bir hobi aynı zamanda. Ve tabii ki yine en eğlenceli yanlardan biri de scrapbook’unuz için alışveriş yapmak. Rengarenk kartonlar, desenli kağıtlar, stickerlar, renkli bantlar vs. En sevdiğimiz ıvır zıvırlar 🙂

Bu aralar ben de bir Viyana maceram hakkında bir Scrapbook hazırlıyorum. Bitirdiğimde onu da sizinle paylaşacağım.

İyi haftalar herkese 🙂

Buşra

Scrapbook example / Scrapbook örneği

via marthastewart


Hi,

I like to collect memorabilia like tickets, small notes, photos. Scrapbooking is for people like me. Today I would like to write “What is Scrapbook” and “How to make it”.

A Scrapbook is a memory album that includes photos, tickets, letters and their stories. It is a creative and an entertaining option instead of putting them into boxes. 

A scrapbook has its own theme like family album, baby’s first year, this year’s vacation. You can make your own album or notebook by hand or buy it. 

photostrip6

via lovelyindeed

Finally, decoration is the main point of Scrapbook. There is no limit about decorating your scrapbook. You can design a scrapbook with different materials and your imagination.

This is making a simply scrapbook. Cut, Glue, and Decorate!  It is entertaining hobby for paper crafters. Also, shopping scrapbook materials is very entertaining. Colorful cardboards, scrapbook papers, stickers, and washi tapes etc. 

Way-To-Create-A-Homemade-Scrapbook-Album

via waytoenliven

I am preparing a Scrapbook about my adventure of Wien. When it will be completed, I will share with you.

Have a nice week!

Busra

Shining Ideas / Scrapbook nedir? – What is a Scrapbook?” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın