Teneke kutu boyama / Painting of a tin can

Teneke kutu boyama / Painting of a tin can
Merhaba,

Bu sefer bir takım boya işlerine girdim. Elinin iğnesiyle sen misin teneke boyamaya çalışan. Biraz zorlu oldu. Üstünde ne dekupajlar ne boyalar denedim. Teneke kutu boyamanın bir güzel yanı var, o da yanlış yaptığınızda temizleyip yeniden yapabilmek. Ben de bu yönünden fazlasıyla yararlandım 🙂

Teneke kutu boyama / Painting of a tin can

Bugün ben teneke kutusundan düğme kutusu yaptım. Anlatıma geçmeden önce malzemeler; biri beyaz veya astar boyası diğeri de istediğiniz renkte olmak üzere iki renk akrilik boya, boya fırçası, vernik, teneke kutu ve üstünü süslemek için değişik boyutta ve renkte düğmeler.

Önce teneke kutumuzun üstünü iyice temizliyoruz. İlk katı beyaz veya astar akrilik boyayla boyuyoruz. Her katta boyanın kurumasını bekliyoruz. İlk kattan sonra diğer katları istediğimiz renkte tenekenin aslını kapatacak kadar boyuyoruz. Bu yüzden bundan sonra kaç kat boya yapacağınız size kalmış. Boya işlemi bittikten ve iyice kurduktan sonra verniğimizi çekiyoruz üstüne. En sonda silikon tabancası veya güçlü bir yapıştırıcıyla düğmelerimizle süslüyoruz üstünü.

Püf Nokta: Boya tenekenin üstünde kalınlık yaratacağı için işlemi bitirdikten sonra kapağı kapatmakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden kutu kısmında kapağın altında kalacak bölüme bant yapıştırıp boyayın ve işlemi bitirdikten sonra bandı çıkarın. Böylelikle kapağı kapatırken sorun yaşamayacağız ve estetik görüntüyü kaybetmeyeceğiz.

Düğme kutumuz hazır, iyi hafta sonları 🙂

Buşra


Teneke kutu boyama / Painting of a tin can

Hi,

Today I changed a can to a button box. Dying tin can is advantaged because you can clean it and paint it again if you do a mistake. To be honest I cleaned many times and I tried to decupage one time but I decided to just paint at the end 🙂

Materials are white acrylic color or priming color, any acrylic color what you want, a brush, a tin can and buttons.First paint the tin can with priming color or white color. Then paint any color what you want. You can paint it two or three coat. After finish painting and wait for drying, you can varnish it. Finally glue buttons on it to decorate the button box.

The key part: You should pay attention to close a lid of box because colors make thick and prevent closing the lid.

The button box is ready, happy weekend 🙂

Buşra

Teneke kutu boyama / Painting of a tin can” üzerine 3 yorum

  1. Ellerine sağlık, süper olmuş . Bir de amatörüm diyorsun. Haksızlık etme kendine. Before after fotolarını paylaşırsan yaptığın her işte daha görsel zenginlik katar diye düşündüm. Ellerine sağlık Canım.

    Beğen

  2. Ellerine sağlık, süper olmuş . Bir de amatörüm diyorsun. Haksızlık etme kendine. Before after fotolarını paylaşırsan yaptığın her işte daha görsel zenginlik katar diye düşündüm. Ellerine sağlık Canım.

    Beğen

Yorum bırakın